بسیاری فکر می کنند رنگ کردن کابینت آشپزخانه آنطور که به ظاهر به نظر می آید کار بسیار ساده ای است و می توانند با یک برس و رنگ مد نظر خود، کابینت ها را رنگ آمیزی کنند. رنگ زدن کابینت می تواند با هدف تغییر ظاهر، افزایش زیبایی کابینت ها یا تمیزتر جلوه دادن آنها انجام شود. با این حال این کار آن چنان که به نظر می رسد هم آسان نیست و باید برای کسب نتیجه دلخواه حتما به یک سری اصول و نکته توجه کرد. برخی موارد در این خصوص به عنوان اشتباهات رایج رنگ زدن کابینت شناخته می شوند که باید از انجام دادن شان پرهیز کرد. در ادامه این مطلب هر آن چیزی که در خصوص رنگ کردن کابینت آشپزخانه باید بدانید را بررسی می کنیم.
نکات مهم در خصوص رنگ کردن کابینت آشپزخانه
برای رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه باید یک سری نکات و مراحل را در نظر گرفت تا نتیجه نهایی رضایت بخش باشد. مهمترین موارد شامل نکات زیر می شود:
- هدف رنگ کردن کابینت ها چیست؟
- آیا رنگ کردن کابینت ها به صرفه است؟
- از چه شیوه ای باید برای رنگ آمیزی کابینت ها استفاده کرد؟
- چه کسی باید این کار را انجام دهد
- بهترین نوع رنگ برای رنگ زدن کابینت ها کدام است
- مراحل رنگ آمیزی و آماده سازی کابینت ها کدام است
رنگ آمیزی کابینت آشپزخانه با چه هدفی انجام می شود؟
اولین چیزی که باید در زمان تصمیم گیری برای رنگ زدن کابینت های آشپزخانه در نظر داشته باشید، هدف از انجام این کار است. در بسیاری از مواقع هدف از این کار ایجاد یک تغییر قابل توجه در نمای آشپزخانه است و از آن جایی که عوض کردن کابینت ها قطعا هزینه بر است،
رنگ کردن کابینت می تواند گزینه ای مقرون به صرفه تر باشد. در این شرایط معمولا کابینت ها کاملا سالم اند. اما در یک حالت دیگر دیگر کاربرد رنگ آمیزی کابینت ها، پوشاندن عیوب و خرابی های کابینت است. در این شرایط علاوه بر رنگ آمیزی باید در یک مرحله پوسته های سطحی و خرابی های سطح کابینت ها ترمیم شود و سپس رنگ روی آن قرار بگیرد.
یک نکته دیگر اینکه گاهی کابینت ها آنقدر قدیمی و معیوب اند که نمی توان با رنگ کردن شان ظاهر آنها را تغییر داد و اساسا ممکن است امکان رنگ کردن کابینت آشپزخانه وجود نداشته باشد.
به هر حال در هر یک از این موارد باید به نکاتی در خصوص رنگ کردن کابینت های آشپزخانه توجه کرد. از جمله این که نمای کلی آشپزخانه به چه شکل است و چه دکوراسیونی در اطراف به چشم می خورد. نمای غالب در آشپزخانه چیست و رنگ اصلی دکوراسیون آشپزخانه چه رنگی است.
آیا رنگ کردن کابینت به صرفه است؟
در مرحله بعدی باید به صرفه بودن رنگ آمیزی کابینت ها را در نظر گرفت. به صورت کلی قطعا رنگ کردن کابینت آشپزخانه در مقایسه با تعویض آنها مقرون به صرفه تر است. با این حال دو مورد در این خصوص مطرح می شود. اول این که آیا کابینت ها به اندازه کافی سالم هستند که بعد از رنگ آمیزی بتوان مدتی از آنها استفاده کرد یا خیر؟ دومین مورد اینکه آیا با توجه به سبک خانه، ایجاد تغییر مورد نظر تنها با یک رنگ آمیزی امکان پذیر است یا خیر؟ در نهایت باید دوام رنگ آمیزی را در نظر گرفت. انتخاب رنگ مناسب با توجه به جنس و شرایط کابینت ها و انجام درست مراحل آماده سازی کابینت ها روی میزان دوام رنگ اعمال شده روی آنها موثر است.
از چه شیوه ای باید برای رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه استفاده کرد؟
نکته مهم بعدی که باید در نظر گرفت این است که چطور باید کابینت ها را رنگ آمیزی کرد و چه روشی برای رنگ کردن آنها بهترین است. برخی از اسپری های رنگی برای رنگ آمیزی استفاده می کنند.
برخی دیگر نیز نقاشی کردن کابینت ها با یک قلم مو و رنگ را ترجیح می دهند. غلتک نیز روش دیگری است که می توان از آن برای رنگ کردن کابینت آشپزخانه استفاده کرد. با توجه به سبک کابینت ها و رنگی که در نظر دارید باید بهترین شیوه در نظر گرفته شود.
چه کسی باید رنگ کردن کابینت ها را انجام دهد؟
سوال مهم بعدی در خصوص رنگ زدن کابینت های آشپزخانه این است که باید این کار را به چه کسی سپرد؟ آیا خود افراد هم می توانند به راحتی این کار را انجام دهند یا این که بهتر است کار رنگ آمیزی کابینت ها را به یک نقاش ماهر بسپارند. در این زمینه بهتر است اگر تجربه و مهارت کافی را ندارید، حتما از یک نقاش برای رنگ کردن کابینت آشپزخانه کمک بگیرید. قطعا این امر به صرفه تر است، چرا که ریسک از دست رفتن هزینه رنگ ها و خراب شدن کابینت ها وجود ندارد.
از چه نوع رنگی باید برای رنگ کردن کابینت استفاده کرد؟
انتخاب رنگ یکی از چالش برانگیزترین مراحل در رنگ کردن کابینت آشپزخانه است. در این خصوص چند مورد مطرح می شود.
اول نوع رنگ که بهتر است در انتخاب آن نوع کابینت ها و شرایطی که دارند در نظر گرفته شود. آیا کابینت ها ظاهری سالم دارند؟ نوع متریال آنها چیست؟ قطعا انتخاب رنگ برای کابینت های فلزی با کابینت های چوبی یا ام دی اف متفاوت خواهد بود.
دوام رنگ ها و نمای آنها روی هر یک از این سطوح متفاوت است و قطعا باید در زمان انتخاب رنگ به آن توجه کرد.
نکته مهم بعدی این است که دکوراسیون کلی آشپزخانه به چه صورت است و رنگ غالب چه رنگی است. این مورد نیز در انتخاب رنگ مناسب جهت رنگ زدن کابینت ها باید لحاظ شود. در بین گزینه های مختلفی که در فروشگاه های عرضه کننده رنگ در دسترس است، یکی از بهترین گزینه ها برای رنگ آمیزی کابینت های آشپزخانه، رنگ گچی است.
مراحل آماده سازی کابینت ها برای رنگ آمیزی
نکته ای که باید در خصوص رنگ کردن کابینت ها به آن توجه داشت، مراحل آماده سازی کابینت ها جهت رنگ آمیزی است. در واقع این مورد بسیار حائز اهمیت است و باید حتما به آن توجه کرد. اول از همه باید رنگ و نوع آن انتخاب شود. سپس روش مناسب برای رنگ آمیزی تعیین شده و ابزار مورد نیاز با توجه به آن تهیه شود.
برخی مواقع برای رنگ کردن کابینت آشپزخانه باید لولاها و درب ها نیز جدا شوند. اینکار خصوصا برای هر چه تمیزتر انجام شدن کار ضرورت دارد. بتونه کاری یا سمباده کشی نیز در خصوص برخی از کابینت ها با توجه به شرایطی که دارند لازم است و باید قبل از اعمال رنگ، اینکار حتما انجام شود. سنباده کشی اما برای تمام کابینت ها نباید انجام شود.
برای مثال کابینت های چوبی نیازی به سنباده کشی ندارند و اصلا نباید اینکار برای آنها انجام شود. علاوه بر سنباده، گزینه دیگری که برای آماده سازی کابینت ها جهت رنگ آمیزی وجود دارد، رزین است. این لایه آستر مانند می توانند سطوح کابینت ها، خصوصا کابینت های چوبی را برای رنگ آمیزی آماده کند و دوام نهایی آنها را نیز افزایش دهد.
اشتباهات رایج در رنگ کردن کابینت آشپزخانه
نکات بالا موارد مهمی هستند که باید در زمان تصمیم گیری برای رنگ کردن کابینت آشپزخانه به آنها توجه کرد. علاوه بر این نکات، یکسری گزینه ها به عنوان رایج ترین اشتباهات در خصوص رنگ زدن کابینت های آشپزخانه در نظر گرفته می شوند که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتظار نداشته باشید که با رنگ آمیزی کابینت ها به یک ساختار متفاوت و بسیار متمایز دست یابید
- برای انتخاب رنگ مناسب و تصمیم گیری نهایی عجله می کنید
- به تناسب رنگ انتخابی با دکوراسیون کلی خانه توجه نمی کنید
- مراحل آماده سازی کابینت ها نظیر تمیز کاری چوب یا سنباده کشی کابینت های فلزی را به درستی انجام نمی دهید
- درب ها و لولاها را قبل از رنگ آمیزی جدا نمی کنید
- کابینت ها را به همراه کثیفی ها و گرد و غبارهایی که دارد رنگ می کنید
- در انتخاب رنگ مناسب دقت کافی را به خرج نمی دهید و جنس اشتباه را خریداری و مصرف می کنید
- از متریال زیرساز مناسب یا متریال تثبیت کننده رنگ ها استفاده نمی کنید
- زمان کافی برای خشک شدن رنگ ها نمی دهید و کابینت ها را زودتر از زمان مورد نیاز نصب می کنید
قطعا رعایت نکردن هر یک از این موارد می تواند روی کیفیت نهایی رنگ کردن کابینت ها تاثیر منفی بگذارد و نتیجه کار را مایوس کننده کند. برای داشتن یک نتیجه ایده آل بهتر است از متخصصین ساخت کابینت آشپزخانه در این زمینه کمک گرفت.