امروزه با افزایش توجه به سبک دکوراسیون پیاده شده در خانه، سبک و مدل های کابینت هایی که در آشپزخانه نیز مورد استفاده قرار می گیرند تنوع بالایی پیدا کرده و طراحان با توجه به سبک و دکوراسیون کلی خانه مناسب ترین سبک کابینت را در فضای آشپزخانه به کار می برند. اگر بخواهیم کابینت آشپزخانه را به سبک های مختلف دسته بندی کنیم، معمولا آنها را در دو دسته کلاسیک و مدرن دسته بندی می کنند.
در ادامه نیز با توجه به متریال مورد استفاده برای ساخت کابینت، رنگ و طرحی که دارد و مواردی از این دست مدل های مختلفی از کابینت های آشپزخانه را شاهد خواهیم بود. در تمام این مدل ها معمولا جنس بدنه و ساختاری که دارد مشابه هم بوده یا این که تفاوت های کمی در جنس مواد به کار رفته در ساخت دارند. بخشی که می تواند موجب تفاوت طرح و ساختار انواع کابینت آشپزخانه با هم شود، طرح و رنگ درب و رویه آنهاست.
انواع کابینت آشپزخانه
طراحی انواع کابینت آشپرخانه را از کاریا صنعت بخواهید. دسته بندی انواع کابینت های آشپزخانه بعد از تقسیم بندی آنها به دو دسته مدرن و کلاسیک، شامل تقسیم بندی بر اساس تکنیک ساخت و متریال مورد استفاده برای ساخت آنها می شود. انواع کابینت های چوبی که از چوب های راش، بلوط، افرا یا گردو برای ساخت آنها استفاده شده را می توان هم در دسته کابینت های کلاسیک و هم مدرن جای داد.
در کنار مدل های چوبی، سایر کابینت ها شامل کابینت های ام دی اف می شوند که بسته به جنس روکش مورد استفاده در آنها به انواع مختلفی از جمله کابینت های هایگلاس، کابینت های پلی گلاس، کابینت های پی وی سی و کابینت های ممبران یا وکیوم دسته بندی می شوند. سایر نمونه های دیگری که در بازار وجود دارند نیز شامل کابینت های پلی اورتان، کابینت هایی با روکش چوب، کابینت های فلزی، کابینت های انزو و انواع کابینت های ساده می شوند. در به کار بردن هر یک از این سبک ها باید به سبک دکوراسیون خانه، شرایط آشپزخانه، کیفیت متفاوت کارها و مواردی از این دست توجه کرد.
کابینت کلاسیک
انواع کابینت آشپزخانه کلاسیک را می توان در سبک های مختلف مشاهده کرد. اما شاید اصلی ترین سبک در این دست کابینت ها، همان کابینت های چوبی ( تمام چوب یا روکش چوب ) باشند. در سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک که همه چیز لوکس دیده می شود، جزئیات به کار رفته در دکوراسیون خانه از جمله کابینت های آشپزخانه نیز کلاسیک هستند. کلاسیک بودن یعنی ساختار مدرنی ندارند و اصالت و سنت در آنها به چشم می خورد.
معمولا کابینت هایی که سبک آنها کلاسیک است ظاهر حجیم تری دارند و می توان در آنها برش ها و کنده کاری های سنتی یا سلطنتی را مشاهده کرد. سادگی در طراحی کابینت های کلاسیک کمتر دیده می شود و شاخصه اصلی آنها تزئینات و طرح های پیچیده و سنتی است. در کابینت های کلاسیک می توان ردپای معماری اصیل و سنتی را نیز مشاهده کرد.
کابینت آشپزخانه مدرن
نقطه مقابل سبک کلاسیک، انواع کابینت آشپزخانه مدرن است. در سبک مدرن طرح ها ساده تر است. در واقع اساسا سادگی ماهیت اصلی کابینت های سبک مدرن را تشکیل می دهد. رنگ ها و طرح های مینیمالیستی در کابینت های مدرن دیده می شود. از سبک ها و متریال مختلفی می توان برای ساخت کابینت های آشپزخانه مدرن استفاده کرد، اما شرط استفاده از آنها حفظ سادگی کارهاست. در نتیجه در سبک کابینت های مدرن هیچ گونه طرح اضافی یا مدل های سلطنتی و طرح های معماری دیده نمی شود.
آنها طرح های مدرن و جدیدی دارند و بر اساس مد روز طراحی می شوند. از این رو دائما مدل های جدیدی در سبک مدرن طراحی می شود. اکثر مدل کابینت های آشپزخانه مدرن معمولا تا سقف امتداد می یابند و طراحی بلندی دارند. اکثر آنها یا بدون دستگیره هستند یا این که دستگیره های ساده و مینیمالیستی برای آنها استفاده شده است. به دلیل اشکال هندسی ساده و تمیزی که این کابینت ها دارند، موجب نظم و ساختار دهی بهتری در فضای آشپزخانه می شوند.
کابینت ارزان آشپزخانه
انواع کابینت ها و سبک های مختلف آنها قیمت های مختلفی نیز دارند. در این میان برخی سبک ها و مدل ها قیمت مناسب تری دارند و آنها را با عنوان کابینت ارزان آشپزخانه در نظر می گیرند. در گذشته انواع کابینت های لترون را به عنوان نمونه های ارزان می شناختند که کیفیت و کارایی آن بسیار کمتر از نمونه های ام دی اف بود. هم اکنون نیز کابینت های ملامینه را به عنوان کابینت ارزان آشپزخانه می شناسند.
اما با توجه به کیفیت کمتر آنها در مقایسه با کابینت های ام دی اف و تفاوت قیمتی کمی که دارند، بهتر است انواع مقرون به صرف ام دی اف را برای کابینت آشپزخانه مد نظر قرار داد. نوع روکش، جنس مواد به کار رفته، تعداد و ابعاد کابینت ها، طراحی و سبک کابینت، جنس یراق آلاتی که برای ساخت کابینت ها استفاده می شود و مواردی از این دست در قیمت کابینت های آشپزخانه تاثیر گذار است.
ساخت کابینت ام دی اف
انواع کابینت آشپزخانه ام دی اف را می توان به عنوان کاربردی ترین، با کیفیت ترین و پر استفاده ترین نوع کابینت در نظر گرفت. این مدل ها مقاومت بسیار زیادی در برابر رطوبت دارند و معمولا دوام شان زیاد است. به همین جهت بخش مهمی از سفارش ساخت کابینت، مربوط به ساخت کابینت ام دی اف می شود. برای ساخت کابینت ام دی اف ابتدا باید با توجه به دکوراسیون خانه و فضای در دسترس، کابینت ها را طراحی کرد.
انتخاب نوع متریال و روکش مورد استفاده برای ساخت کابینت ها را نیز باید انتخاب کرد. بعد از طراحی مراحل برش کاری و اندازه زدن کابینت ها انجام می شود. در نهایت نیز با اتصال قطعات و کامل شدن کار، کابینت های ام دی اف ساخته شده آماده نصب می شوند. در ساخت کابینت ام دی اف توجه به کیفیت متریال، دقت در اندازه گیری، توجه به سبک دکور و فضای در دسترس و استفاده از ایده های جدید برای طراحی کابینت ها اهمیت بسیار زیادی دارد. پیشنهاد می شود مقاله ساخت کابینت آشپزخانه را مطالعه کنید.
کابینت آشپزخانه ساده
در اکثر سبک های دکوراسیون داخلی، سبک کابینت آشپزخانه ساده طرفداران بسیار زیادی دارد. این کابینت ها معمولا ساختار بسیار ساده ای دارند و رنگ های یک دست و ساده در طراحی آنها به کار رفته است. مدل های ساده دارای یک طرح هندسی ساده نیز هستند و معمولا سطح آنها ساده و صیقلی و فاقد طرح های اضافه است. تمیز کردن کابینت های ساده آشپزخانه بسیار راحت تر و ساده تر است و نصب آنها نیز بسیار راحت است. در نهایت این که به دلیل سادگی این سبک کابینت ها معمولا می توان از آنها در هر فضایی و با هر دکوری استفاده کرد، بدون این که نگران عدم سازگاری سبک کابینت ها با فضای کلی بود.